Translation? - use Google Translate at the bottom of the page.

Mettes berättelse

I mange år var jeg plaget av tanken på mitt kjønns utseende.
Kjønnsleppene var uregelmessige, og de indre kjønnsleppene var store. Det ble ikke bedre av tre barnefødsler. I de siste årene begynte også den ene leppen å vokse... og i mitt sinn vokste den veldig mye. Det ble plagsomt for meg, jeg ble skamfull og skjemtes. Det plaget meg psykisk under samleier, særlig ved nye møter, det plaget meg i offentlige bad... tanken på at nå ser de andre hvor underlig jeg er skapt, ... helt sikkert unødvendig,  men slik var det.

Stacks Image 423
Etter flere år tok jeg mot til meg og ringte min gynekolog om dette. Han hadde sluttet. Det var kommet en ny gynekolog i hans sted. En som viste seg å være spesialist på feltet kvinnelig omskjæring. Han hadde utført svært mange kjønnsleppe-korrigeringer. Jeg var kommet til rette mann. Så selv om han ikke var helt enig i min vurdering av mitt utseende, ville han heller ikke at jeg skulle gå omkring med disse fordommene om meg selv, og foreslo at vi ordnet det der og da. 
Han tegnet på meg med tusjpenn, og viste meg hvordan han ville gjøre, og litt skjelvende sa jeg ja takk. 
Det gikk fort, det her. 

45 minutter senere gikk jeg derifra, en smule sjokkert, for jeg hadde på et vis forventet et "nei, dette er ikke noe vi vil gjøre noe med"- svar,  men glad, og følsomt sårbar. Takknemlig, men full av tårer.

Stacks Image 424
Og jeg angrer ikke! 
Det føles helt rett. 
Nå kan jeg føle meg akkurat så vakker som jeg hadde håp om å være. 
Nå kan jeg være naken med andre uten å føle at jeg vil gjemme meg. 
Nå kan jeg nyte uten at hemmende tanker kommer inn og legger en demper i sinnet.
Nå kan jeg kle meg naken, bli sett og føle meg trygg. 

Så under festivalen gjorde jeg alt jeg kunne for i meg selv å feire dette, å hedre mitt kjønn, å føle meg vakker og attraktiv, og for å helbrede de sår jeg selv hadde laget i mitt sinn. Fitteavstøpning. Kroppsmaling. Naken dans. Skam-workshopen. Alt for å overskride de grenser jeg tidligere hadde satt for meg selv.  Og som kronen på verket, din fotografering. 
Jeg hadde lovet meg selv at jeg under disse dagene bevisst også skulle velge de arrangementer som ga mest motstand, som var mest utfordrende, for der ligger de største perlene gjemt.....Og det løftet er oppfylt. 
Nå sitter jeg i sofaen og kjenner på denne reisen, som også handler om min egen reise inn i det feminine. 

Denne kroppen er liten og feminin, men jeg har ikke tillatt det feminine å blomstre i livet. Det var ikke mye rom for det, hverken i min oppvekst eller siden . 
I de siste par årene har dette aspektet fått lov å komme mer fram. Det viser seg i alt fra klesvalg,  tiI samvær og i møter med andre. Og helt inn i et stort surrender, et surrender til kjærligheten, til livet, til lysten og leken, til øyeblikket, og til det guddommelige og det menneskelige. Og med dette har kroppen også forandret seg, den har blitt rundere, mykere og kvinneligere. Brystene har også blitt rundere. Jeg er ikke så guttaktig tynn som den alltid var før. Og det er helt fint. 

Med kjærlig og kvinnelig hilsen,

Mette. 


© 2015 Alexander Contact Me